7 Eylül 2009 Pazartesi

"ÜNLÜ" Geri Dönüyor!

Yalnızca 90'ların değil bana kalırsa Türkçe sözlü rock müziğin gelmiş geçmiş en iyi ve en kendine has gruplarından ÜNLÜ geri dönüyor. Estarabim coverıyla bilinen, bunun yanında da Rüya, Yardım Et ve Buz ve Ateş gibi harika parçalara imza atan grup için ne kadar delirdiğimi beni tanıyanlar bilir. Nasıl sevindiğimi anlatamam bu yüzden habere.

Yeniden albüm çıkaracaklarını sağda solda duymaya başlamıştık da gelişmelerden pek haberdar değildik. Bir de kesinleşmeden inanmak istememiştim açıkçası. Geri dönüyor diye sevindiğim birçok grup tamamen dağılınca.

ÜNLÜ 21 Ekim günü Dream TV Yüxexes programında canlı performansla bu geri dönüşün ilk adımını atmış olacak. Tabi bununla da kalmıyor sevindirici gelişmeler... Ünlü grubunun konserleri de pek yakındaymış. Şimdilik İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir bu güzel anlara tanık olabilecekmiş. Fakat başka iller de eklenebilirmiş. (Lütfen güneye de)

Yıllar evvel yaptıkları müziğin hala yanına yanaşabilmiş bir Türk grubu göremiyorum. Üzülerek söyleyeceğim ki şimdilerde süper diye tüm ergenleri peşinden koşturan gruplar, arak melodileri, arak alt yapıları ile beni üzmeye devam edecekler.

Bu uzun ara bize pek iyi gelmese de eminim onlara çok iyi gelmiştir.

Son olarak ÜNLÜ konserlerinde 30'lu hatta 40'lı yaşlarda pek çok ÜNLÜ hastası olacaktır. Şimdilerde pek bilinmese de ÜNLÜ'nün çok sağlam kitlesi vardı. Güzel olacak :)

Hala dinlememiş olanlar için: ÜNLÜ

Yalçın.

4 Eylül 2009 Cuma

Sulu Kuru Alışkanlıklar Gençlikte

Ali Kırca tatilde sakallarını uzatmış. Hatta öylesine sevmiş ki herhalde kesememiş hala. Yakışmadığını muhtemelen onbinler dile getirmiştir orada burada. Bir kez de ben söyleyeyim. Olmamış Sayın Kırca. Kaşıntı yapar hem o kadar sakal. Ramazan dolayısı ile uzattıysan da hiç gerek yoktu. Biz seni başka tanıdık. Sevenler başka sevdi. Ben fazlaca Haluk Bilginer'e benzettim seni. Keza Karl Marx, Jim Morrison ve Suavi de seni izlerken aklıma gelen diğer ünlü kişilikler oldu. Kes kurtar kendini derim.5 Mart 2010'da yeni Tim Burton filmi vizyona giriyor. Alice in Wonderland. Kadro baştan aşağı tanıdık diyebiliriz. Fragmanı izleyip de sabırsızlanmayan yoktur. Filmden sonra dünyaya dönmek uzun süre alabilir! The Mad Hatter rolünde izleyeceğiz Johnny Depp'i. Alice rolünde ise Mia Wasikowska. Helena Bonham Carter ise The Red Queen olarak karşımıza çıkacak bu fantastik hikayede. 7. Tim Burton - Johnny Depp birlikteliğinden yeni bir kült film çıkar diyorum.

Duşta "Giden Günlerim Oldu" söyleyen arkadaşa çok gülüyorum bu aralar. Şarkıları, klipleri ve şiirleriyle gümbür gümbür geliyor. "Yerleriniz Kaymıyor" performansı bekliyorum kendisinden ilk yarışmada.
"Bakınız sulu-kuru her türlü kötü alışkanlıklar gençliğimizde var. Bu tabi gençliğimizin ne yazık ki çok çok arzu edilmeyen yerlere doğru kaydığını gösteriyor." RTE. (Sulu - Kuru Derken?)

Beyaz t-shirt üzeri siyah yelek için meclisten karar çıksın istiyorum artık. Giymek yasaklansın. Başta güzeldi, eskiye rağbetti dedik ama yeter artık. Her tırışka popçunun üzerinde görmekten irrite olduğumuz bu yelek sokakları da esir almış durumda. Biri çıksın da dur desin bu sıradanlığa. Zaten mevsim de geçiyor, hasta olursunuz bak.

Ayrıca koca yaz geçti Aşk-ı Memnu çılgınlığı zerre azalmamış ben bunu gördüm. Bihter'e ne olmuş öyle ya. Kararmış gitmiş kadın. Ya Behlül'ün kaşlara ne demeli. Genco'nun kardeşi de hızla gelişmekte. Tüm ülke çiftleştirmeye çalışıyor içten içe dizideki ikiliyi. Herkesi rahata ermiş gördüm ama bu hafta, etrafta yazılanlardan anladığım kadarıyla. Yeni soru: Sevişirken kim görmüşmüş?

Yazının sonuna gelirken Brad Pitt fotoğrafı ne alaka diye hala çözemeyen sevgili okuyuculara:
Öylesine olduğunu belirtmek isterim.

Yal...