28 Ocak 2009 Çarşamba

Orada

Uyanmış yine bir aceleyle.
Koşup kahve suyu koymuş sabah sinirine.
Bakmış aynada dağınık saçlarına.
En sevdiği şeyi yapacakmış elinde makasıyla.
Biraz ıslatıp sonra kesmiş kaşları hizasında.

Akşama ona gidecek.
Ne giyse ne giyse
Sarı sarı olsun.
Bu sene moda.
Ama mevsim kış.
Sanki çok umrunda.

yalçın..

20 Ocak 2009 Salı

Emeğe Saygı Haydi Repler

Aldım gazı gidiyorum. Neler yazdım bu bloga ilk olarak şimdi neler yazıyorum. Hayır yazı içerik olarak yararlı da ya başlık! Neyse geçelim efendim bunları. Çok yararlı iki siteden haberiniz olsun istiyorum. İkisinin de konusu müzik. İlkini itü sözlük'den yazar arkadaşlar oluşturmakta. Şahsen hiçbirini tanımasam da reklamı hakeden bir iş yapmışlar.

Kendi ağızlarından yazacak olursam: Ana tema müzik, primer amaç ise yeni çağın kulaklarınızın pasını götürecek, hoparlörünüze hükmedecek, keyfinize keyif katacak albümlerini sizlere tanıtmak..

Karşınızda Muse-Ink

Bir başka bilinmesi gereken site ise Ufk kaynaklı. Last Fm ve Pandora gibi bilinen örneklerin yanında mutlak suretle bu siteye de bir göz atmak gerekir.

Eğer bilgisayarınızdaki şarkılar sizi sıkmaya başladıysa ya da iş yerinde kullandığınız bilgisayarda istediğiniz müzikler yoksa yeriniz Musicovery. Önce modunuzu seçin ardından sevdiğiniz tarzları belirleyin sonrasında hiçbir şeye karışmayın.

Şarkıların kalitesi cd kalitesinden biraz düşük haliyle. Ama güzel ses sistemlerinde dinlerseniz yeni şeyler keşfetmenin tadıyla bunu farketmeyebilirsiniz. Ha bana yetmez derseniz ufak bir ücret karşılığında üye olup cd kalitesinde de dinleyebilirsiniz tabi ki.

Son olarak sitenin tasarımı da pek renklidir. İçinizi açar. Şarkılarınız sizin için çalarken arada bakın sayfaya da.

Bugünlük de yazımızın sonuna gelirken herkese sevgiler dileyelim.

Konusu geçen iki site:
Muse-Ink
Musicovery

yalçın..

19 Ocak 2009 Pazartesi

Tatil Nidaları

Finallerin bitip benim de tatile girmemle birlikte artık daha fazla boş zamanım var. Uzun zamandır paylaşmak istediğim güzel sesler var içimde. Bundan böyle arada çizgi dışına da çıkıp filmdir, programdır, güzel bir albümdür ne varsa yazacağım p.d.k. sayfalarına. Aksi halde patlayabilitem yükselebilir.

Hani hep yapmak isteyip de bir türlü yapamadığınız şeyler olur ya hatta o anlarda ''of şu tatil bir gelse artık yeaa'' deriz hep. Her neyse o anlar benim için geldi. Siz hala finaldir, sabah mesaidir, dersanedir, okuldur uğraşabiliyor olabilirsiniz ama üzülmeyin sizinkiler de gelecektir mutlaka. İçimizi ferah tutalım =)

Spor Okulu'nda okuyor bile olsam tembellik alıp yürümüştü. Buna bir son vermek niyetiyle sabah koştum falezlere. Koşanlar, yürüyenler, fitness parklarda çalışan dedeler, teyzeler.. Çok fazla uzatmaya niyetim yok bu kısmı. Spor her bünyeye şart. Akademik eğitimini alan bir kişi olarak söylemiyorum bunu. Hatta zamanla yaratacağı fiziksel değişimleri de koyun bir kenara. Daha iyi hissetmek, nefes aldığınızın farkına varmak, özgüveninizi arttırmak için spor yapın. Ruhsal değişimlerinizi farkedince ''hiç zaman bulamıyorum spor yapmak için'' lafları emin olun çöpe gidecek..



Şu üstteki tatlı şeyi gördüm geçenlerde internette. Kendisi 2009 model Ford Ka. Hiç araba delisi olmayan beni bile etkilediyse tamamdır bu. Gerek iç dizaynı gerek dış görünüşü ile pek sevimli buldum. Beni daha çok etkileyen başka bir şey çıkmazsa bunu istiyorum evet evet. Yaz gelsin =)

Ve geldik albümlere. İlk albümümüz bir soundtrack. Son günlerin özellikle internet ortamlarında en çok yorumlanan filmi Vicky Cristina Barcelona. Woody Allen Avrupa semalarında gezinmeye devam ediyor. Filmi anlatmaya gerek yok. Afiş ortaya koyuyor filmi izlemeden önce bilinmesi gerekenleri. Bir kaç film daha var Barselona'yı arkaplan yapan. Ama bu film Barselona'ya gitme isteği uyandıranların en başına yazılabilir gönül rahatlığıyla. İşte bu film buram buram Katalan kokan enfes bir albüme sahip. Paylaşmadan geçemedim..


http://rapidshare.com/files/153665624/OST.Vicky.Crist.Barc.2008.rar

Sonraki albümümüz ise Norah Jones'un 2002 yılında çıkarmış olduğu Come Away With Me albümü. Albümle aynı adı taşıyan bu parça için bile albüm indirilebilir. Özellikle geceleri uykuya dalmadan önce dinlediğiniz albümler varsa bunu da onların arasına ekleyebilirsiniz..


http://rapidshare.com/files/185936084/Norah_Jones_-_Come_Away_with_Me__2002_.rar.html


Biz genelde bir parça çikolata ve alkol ile alıyoruz kendisini. Müzik her yıl on yılda bir farklı akımlara kapılıp yön değiştirse de F. Sinatra asla silinmeyecek değerlerden biri. Sevmem bu tip söylemleri de, Frank Sinatra dinleyene kadar müzik dinlediğimi sanmışım yalnızca. Hiç bilmeyenler ya da albüm olarak şarkılarına sahip olmayan bloggerlar için bir albümünü paylaşalım..


http://rapidshare.com/files/185942433/Frank_Sinatra_Classic.rar.html


Keyifli dinlemeler, bol gün ışıklı günler.

yalç..